Proizvodi

Dobar pneumatik MICHELIN na vašem novom vozilu

-1-

Osigurajte si najbolju energetsku učinkovitost dostupnu na tržištu!

Kod kupovine novih vozila za upotrebu na većim udaljenostima zatražite nove pneumatike MICHELIN X® LINE™ Energy™ klase A s otpornim gazećim slojem.

Izračunajte uštede koje možete ostvariti s novim vozilom opremljenim pneumaticima MICHELIN X® LINE™ Energy™ u odnosu na vozilo kojim se trenutno koristite

1. Kakvu opremu trenutačno imate?

Unesite sva tri polja iznad

2. Koliko kilometara prijeđete po godini i po kamionu?

km
Unesite ispravnu vrijednost

3. Kolika je cijena litre dizel goriva?

kn / L
Unesite ispravnu vrijednost

S trenutačnim pneumaticima

S pneumaticima MICHELIN X® LINE™ Energy™

A 385/55R22.5
T
A 315/70R22.5
D2
A 385/55R22.5
F

godišnje možete uštedjeti: bez negativnog utjecaja na ostale performanse (prianjanje na mokrom tlu, buka, broj prijeđenih kilometara, sigurnost...)

0 kn u vašem budžetu
0 L
0 T CO2

Vrijednosti su prosječne vrijednosti na temelju EU oznaka razreda učinkovitosti potrošnje goriva prema Uredbi (EZ) br. 1222/2009 o označivanju pneumatika s obzirom na učinkovitost potrošnje goriva i druge bitne parametre.

Izračun goriva upotrebljava se isključivo u informativne svrhe. 
Dobiveni rezultati temelje se na informacijama koje daje isključivo krajnji korisnik koji za njih snosi punu odgovornost. Prema tome, krajnji korisnik priznaje da tvrtka Michelin nije u mogućnosti jamčiti njihovu točnost. Rezultati temeljeni na podacima krajnjeg korisnika smatraju se isključivo simulacijom.

 Rezultati simulacije ne isključuju odgovornost krajnjeg korisnika po pitanju zaštite i održavanja flote kamiona, stanja pneumatika, opreme i/ili strojeva. Krajnji je korisnik u potpunosti odgovoran za sve odluke i njihove posljedice po pitanju upravljanja pneumaticima i općenito svojom flotom kamiona. 

Definicije: 

Ušteđeni postotak:  Potrošnja goriva izračunata s obzirom na razliku otpora kotrljanja u kg/T na temelju prosječne vrijednosti razreda označenog određenim slovom u kg/T odabranih pneumatika pomnoženo s -2, 02 l/100 km/lkg/T.  Razlika u otporu kotrljanja mjeri se na temelju doprinosa svakog položaja (7500 kg za prednju osovinu, 11 500 kg za pogonsku osovinu i 21 000 kg za krajnje osovine ili 40 000 kg za cijeli sklop). 

Godišnje uštede (u eurima):  Izračunavaju se tako da se broj prijeđenih kilometara podijeli sa 100 i pomnoži s uštedama ostvarenima na šleperima u l/100 km, a rezultat se zatim pomnoži s cijenom goriva.

Godišnje uštede u CO2:  Izračunavaju se tako da se uštede šlepera u litrama na 100 km pomnože s 2,66 (izgaranje 1 litre goriva stvara 2,66 kg CO2).

Marka MICHELIN i grafički prikaz Michelinka isključivo su vlasništvo tvrtke Compagnie Générale des Etablissements Michelin, društva s ograničenom odgovornošću s temeljnim kapitalom od 363 637 008 € čije se sjedište nalazi na adresi 12, Cours Sablon, 63000 Clermont-Ferrand (FRANCUSKA).

Marku MICHELIN odobrava većina proizvođača u svim kategorijama vozila: teretni kamioni/prikolice, tegljači/poluprikolice, putnički i gradski autobusi, i to za cjelokupni asortiman naših kamionskih pneumatika.

LA-MARQUE-MICHELIN-HOMOLOGUEE-PAR-TOUS-LES-CONSTRUCTEURS

Pri naručivanju svojeg novog vozila, možete odabrati i opremiti ga pneumaticima MICHELIN tako da svoj odabir navedete pri naručivanju.

Naši stručnjaci za proizvode vama su na usluzi kako bi vas savjetovali pri odabiru pneumatske opreme vaših budućih vozila (dimenzije, utori...), ovisno o uvjetima uporabe.

Ne oklijevajte, obratite nam se